top of page

Voor en na het opknappen....je weet niet wat je ziet.
Een oude Engelse ladekast nog in prima staat gemaakt van massief kersen. Nieuw heeft deze kast heel wat manuren gekost om te maken en waarschijnlijk op zijn minst een paar duizend euro voor deze ergens in de woonkamer kon komen te staan.
Hier is de kast nog saai maar je zal je verbazen een stuk verder;)


Helaas past de kleur niet meer in een modern interieur terwijl met het model van de kersen kast en de bruikbaarheid niks mis is.


Het is eigenlijk alleen de beits en de laklaag die verkleuren of beschadigen, maar de basis van het meubel is nog in prima staat.


De kunst is om zo'n meubel door andere ogen te bekijken. Niet hoe hij er nu uitziet, maar hoe de kast eruit Kan zien.


Door het zandstralen van de kast kan je de oude laklaag verwijderen net als de kleur zodat je kale hout overhoud. Eigenlijk net als de kast nieuw gemaakt word voor deze word behandeld met een kleur of laklaag, maar dan in de omgekeerde volgorde. Gaaf he!!


Door het zandstralen komt ook wat meer de tekening van het hout meer naar voren en krijgt de gezandstraald kast meer detail en uitstraling. Het soort hout heeft hier veel invloed op. Zo krijgt gestraald grenen een wat diepere nerf dan bijvoorbeeld deze kersen kast.


De kast zou eventueel zo afgewerkt kunnen worden met een natuureffectlak, wat veel gedaan word. Zo zie je niet dat er lak is aangebracht door de matte afwerking, maar is het houd wel beschermd tegen vocht, vuil en beschadiging.


Mocht je toch een bepaalde kleur in gedacht hebben kan dat ook. In principe zijn alle denkbare kleuren mogelijk.

Bij deze kast hadden de eigenaren een bepaalde kleur in gedachte die perfect bij de rest van hun interieur paste...


En door het zandstralen van de kast kunnen ze er vanuit gaan dat de hechting optimaal is. Doordat de oude laklaag is verwijderd met alle vuil en het opgeruwd hout is de hechting van de nieuwe laklaag zeer goed. Dit betekend dat de kast dus weer jaren mee zal gaan in deze staat.


Voor mij zijn dit ruwe diamanten.

Een kast opknappen die nog in zijn oude originele vorm en kleur niets uitstraalt, maar in zijn nieuwe kleur weer straalt!!!20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page